جستجو برای:
  • خانه
  • دوره ها
  • مقالات
  • آکادمی TV
  • قیمت رمز ارز ها
  • درباره ما
  • تماس با ما
 
آکادمی مالی و انگیزشی دکتر هاشمی
  • خانه
  • دوره ها
  • مقالات
  • آکادمی TV
  • قیمت رمز ارز ها
  • درباره ما
  • تماس با ما
0
ورود / عضویت

هوش مصنوعی

1402/06/16
ارسال شده توسط پشتیبانی
مقالات سایت
5.18k بازدید

سلام دوستان
پیش رو کمی از هوش مصنوعی به شما خواهیم گفت.

تاریخچه استفاده از هوش مصنوعی به جنگ جهانی دوم برمیگردد. ارتش انگلیس موفق شد به کمک ماشین تورینگ، سیستم کدنویسی فوق پیشرفته آلمان را رمزگشایی کند. خیلی ها معتقد بودند این اتفاق مقدمه شکست آلمان در جنگ جهانی بوده است.فکرش را بکنید هوش مصنوعی باعث شکست هیتلر شده باشد!

اگر به داستان ساخت اولین کامپیوترها و سیستم رمزگشایی تورینگ علاقمندید ، حتما این فیلم را ببینید …

بگذریم…
هوش مصنوعی (AI) و بلاکچین (blockchain) هر دو از تکنولوژی‌هایی هستند که در طول ۱۰ سال گذشته در کانون بحث قرار گرفته‌اند و تکامل هر کدام از آنها با کمک ارزهای دیجیتال، منجر به ارائه خدمات و ابداعاتی منحصر به فرد و نویدبخش شده است.

خیلی از افراد هنوز هم با شنیدن واژه هوش مصنوعی به ربات ها فکر می کنند و تصور می کنند که منظور از هوش مصنوعی همان ربات های بی احساسی هستند که برای انجام راحت تر کارها طراحی شده‌اند و قرار است در آینده جای انسان ها را بگیرند. مسئول این نوع تفکر به احتمال زیاد فیلم های علمی و تخیلی است اما واقعیت با آنچه که تصور می شود تفاوت دارد.

هوش مصنوعی به انگلیسی Artificial intelligence که به طور مخفف آن را AI نیز می‌نامند، در واقع تکنولوژی است که به نحوی قابلیت تفکر دارد. البته این قابلیت تفکر با چیزی که ما به عنوان تفکر انسانی می‌شناسیم تا حد زیادی تفاوت دارد اما در حقیقت سعی دارد تا از آن تقلید کند.

هنوز تعریف دقیقی که تمامی دانشمندادن بر روی آن توافق داشته باشند از هوش مصنوعی ارائه نشده ولی اکثر تعریف‌ها را می‌توان به شکل زیر دسته بندی کرد.
مانند انسان فکر می‌کند
منطقی فکر می‌کند
مانند انسان عمل می‌کند
منطقی عمل می‌کند
دو تعریف اول مربوط به فرآیندهای تفکر و استدلال است، در حالی دو تعریف دیگر با رفتار سر و کار دارند.

آیا هوش مصنوعی چیزی شبیه برنامه نویسیست؟ دو گزینه بلی و خیر!

واقعیت اینست که پاسخ سوال پیشین “خیر”ست…
ما در برنامه نویسی ورودی‌های معلوم و مشخص دازیم و با استفاده از دستورات شرطی مانند if و else میتوانیم معادلات را حل کنیم و به نتیجه‌ی دلخواه برسیم ولی مسائلی که با هوش مصنوعی حل می‌شوند از تنوع ورودی زیادی بهرمند هستند به همین دلیل نمی‌توان با برنامه نویسی معمولی تمام جنبه‌ها را پوشش داد مثل یک سیستم تبدیل صدا به متن (https://amerandish.com/farsava/) یا تشخیص چهره (https://amerandish.com/) که داده‌های ورودی آنها بسیار متنوع هستند به همین دلیل مجبور به استفاده از مدل‌های هوش مصنوعی برای انجام این کارها هستیم.

یکی از بزرگترین اتفاقات مربوط به این حوزه، سرمایه‌گذاری 10 میلیارد دلاری مایکروسافت روی شرکت اوپن ای‌آی (OpenAI) است. اوپن ای‌آی خالق محصولی به نام چت جی‌پی‌تی (ChatGPT) بوده که قابلیت‌های آن اخیرا سر و صدای زیادی به پا کرد و باعث شد انتظارات ما از قدرت هوش مصنوعی برای همیشه تغییر پیدا کند.

چت جی‌پی‌تی که در اصل یک بات مکالمه یا چت‌بات (Chatbot) است، اولین بار در ژوئن 2020 (خرداد 1399) عرضه شد. بهبود تدریجی این چت‌بات تا حدی ادامه داشته که امروزه می‌توانید با آن همانند یک انسان عادی چت کنید و از آن سوال بپرسید. پاسخ به طیف گسترده‌ای از سوالات، حل مسئله یا مشکل (به ویژه در زمینه کدنویسی) و خلاصه کردن نکات مهم متن‌های مختلف، از جمله توانایی‌هایی جذاب چت جی‌پی‌تی هستند که بدون شک با گذشت زمان بهتر هم خواهند شد.

افراد زیادی معتقد هستند که هوش مصنوعی در آینده شیوه تعامل، کار کردن و عملا نحوه زندگی کردن ما را برای همیشه تغییر می‌دهد. AI در حوزه کریپتو نیز می‌تواند مشکلات متعددی را در زمینه‌های امنیت، مقیاس‌پذیری، تجربه کاربری و حتی پیش‌بینی وضعیت بازار حل کند. در چنین حالتی، توسعه‌دهندگان بستری جدید برای طراحی و ساخت اپلیکیشن‌ها و سرویس‌های خود خواهند داشت و قادر به ایجاد کردن سیستم‌های کارآمد و شفاف خواهند بود.

ارزهای دیجیتال هوش مصنوعی (AI Tokens) همان توکن‌ های بومی پروژه‌های رمز ارزی مربوط به حوزه AI هستند. این پروژه‌ها ممکن است اپلیکیشن‌ها، محصولات و سرویس‌های مختلفی مانند بازارهای غیر متمرکز مبتنی بر هوش مصنوعی، مدیریت پرتفوی مبتنی بر AI، پیش‌بینی‌ها، تولید تصاویر، مسیریابی و موارد دیگر را در اختیار کاربران قرار دهند.

آیا شما از پروژه هایی که در حوزه هوش مصنوعی بر بستر بلاک چین و در حوزه کریپتو فعالند، می توانید نام ببرید؟

در ادامه تعدادی از پروژه‌های رمز ارزی مرتبط با AI را بررسی می‌کنیم و با کاربردهای آنان آشنا خواهیم شد.

گراف با نماد GRT برترین توکن هوش مصنوعی از نظر ارزش بازار است که به عنوان یک پروژه وب ۳ می‌تواند برای جستجوی داده‌های پلتفرم‌هایی مانند اتریوم مورد استفاده قرار بگیرد.

البته این پروژه مستقیما با فناوری هوش مصنوعی در ارتباط نیست، و بیشتر برای آن دسته از توسعه‌دهندگان AI که قصد دارند مدل داده ایجاد کنند، کاربرد دارد. گراف علاوه بر هوش مصنوعی، در حوزه‌های کلان‌داده (Big Data)، دیفای (DeFi) و راه حل‌های سازمانی هم مورد توجه قرار گرفته است.

به طور خلاصه، گراف برای کسی که بخواهد یک اپلیکیشن بلاک چینی بر پایه هوش مصنوعی توسعه دهد و در این فرآیند از داده‌های بلاک چین‌های دیگر استفاده کند، مناسب است. در حال حاضر می‌توان در بسیاری از صرافی‌های متمرکز و غیر متمرکز دنیا برای خرید ارز گراف (GRT) (https://bit24.cash/coins/grt/) اقدام کرد.

سینگولاریتی نت (AGIX)
سینگولاریتی نت در دسامبر 2017 (آذر 1396) به عنوان بستری غیر متمرکز برای خدمات مبتنی بر AI عرضه شد. این بازار بلاک چینی متن‌باز و غیر متمرکز به کاربران اجازه می‌دهد تا خدمات مبتنی بر هوش مصنوعی خود را ایجاد کنند، به اشتراک بگذارند و از آن کسب درآمد کنند.

مهم‌ترین محصول سینگولاریتی نت مارکت پلیس آن محسوب می‌شود. در این مارکت پلیس می‌توان محصولات AI که توسط توسعه‌دهندگان مختلف ایجاد شده را خریداری و از خدماتی که این محصولات AI ارائه می‌دهند، استفاده کرد.

فچ ای آی (FET)
پلتفرم فچ ابزارها و زیرساخت‌های لازم برای ساخت یک اقتصاد مبتنی بر هوش مصنوعی را در اختیار کاربران قرار داده و در واقع ارتباط آسان بین مردم، دستگاه‌ها و سرویس‌ها را امکان‌پذیر کرده و شرایط لازم برای همکاری و به اشتراک‌گذاری داده را هم فراهم می‌کند.

پلتفرم فچ به کاربران اجازه می‌دهد نرم افزارهایی را به صورت ناشناس اجرا کنند که امکان همکاری و ارائه خدمات به افراد، شرکت‌ها، دولت‌ها و دیگر سازمان‌ها را دارند. علاوه بر این، این نرم افزارها می‌توانند با دنیای واقعی و یک دیگر هم تعامل داشته باشند و وظایفی مانند تحلیل داده، پیش‌بینی و تصمیم‌گیری را به خوبی انجام دهند.

اوشن پروتکل (OCEAN)
اوشن پروتکل در نوامبر 2018 (آبان 1397) توسط بروس پن برای آسان کردن فرآیند اشتراک و کسب درآمد از داده عرضه شد. در این پلتفرم، داده‌ها تنها پس از تایید مالکان توسط الگوریتم‌های AI بررسی شده و بدین ترتیب شرایط لازم برای تمرین دادن مدل‌های هوش مصنوعی فراهم می‌شود و در عین حال حریم خصوصی کاربران و حق انتخاب آنان هم حفظ خواهد شد.

این پروتکل بیشتر برای دانشمندان داده و متخصصان هوش مصنوعی که از دسترسی بیشتر به داده‌ها، منشأ محافظت شده رمزنگاری شده و پتانسیل درآمد کسب می‌کنند، مفید است. داده‌های خصوصی ممکن است در مدل‌های هوش مصنوعی و برای پشتیبانی از تحقیقات بدون به اشتراک گذاشتن صریح به لطف محاسبه به داده استفاده شوند.

نومرآی (NMR)
نومرآی (Numerai) که با نام نوموریر (Numeraire) هم شناخته می‌شود، یک صندوق پوشش ریسک غیر متمرکز و قدرت گرفته از هوش مصنوعی است که از طریق الگوریتم‌های یادیگیری ماشینی، بهترین تصمیمات سرمایه‌گذاری را اتخاذ می‌کند.

علاوه بر این در Numerai دانشمندان داده هم قادر خواهند بود مدل‌های خود را با اطلاعات موجود در این پلتفرم بهبود دهند. بنابراین می‌توان گفت نومرآی یک سیستم اقتصادی منصفانه و کارآمد ایجاد کرده که بر مبنای داده‌های جامعه کاربری و قدرت هوش مصنوعی فعالیت می‌کند.

آی اکزک ار ال سی (RLC)
آی‌اکزک یکی از برترین پروژه‌های بلاک چینی در حوزه رایانش غیر متمرکز است. بازار این پلتفرم به کاربران اجازه می‌دهد از قدرت پردازشی، اپلیکیشن‌ها و حتی داده‌های خود کسب درآمد داشته باشند. این پلتفرم در 16 اکتبر 2016 (25 مهر 1395) با هدف ایجاد تحولات بزرگ در حوزه رایانش ابری عرضه شد و اکنون از اپلیکیشن‌های مختلفی در زمینه‌های کلان داده، سلامت، هوش مصنوعی و فناوری مالی پشتیبانی می‌کند.

آی‌اکزک با کمک نرم افزاری متن‌باز که تحت عنوان XtremWeb-HEP شناخته می‌شود، مواردی چون اپلیکیشن‌های چندکاره، سیستم تحمل خطا، بسترهای چندکاربره، تولید تصاویر مجازی، زیرساخت‌های شخصی، مدیریت داده، قابلیت‌های امنیتی و… را پیاده‌سازی کرده است.

فالا نتورک (PHA )
فالا نتورک یک سرویس رایانش ابری متمرکز روی حفاظت از حریم خصوصی است که می‌توان قدرت پردازشی آن را با برخی سرویس‌های ابری بزرگ مقایسه کرد. Phala Network یکی از پاراچین‌های اکوسیستم پولکادات (https://bit24.cash/blog/polkadot/) است.

کورتکس (CTXC)
کورتکس یک پروژه رمز ارزی مربوط به هوش مصنوعی است که به خاطر آوردن AI به دنیای غیر متمرکز مورد توجه قرار گرفته و بازار آن نیز امکان معامله محصولات متنوعی را فراهم کرده است. کورتکس به کاربران اجازه می‌دهد مدل‌های AI خود را در یک شبکه توزیع شده آپلود کنند.

آرتفیشال لیکویید اینتلجنس (ALI)
توکن ALI با استاندارد ERC20 ساخته شده و در فعالیت‌های پروتکل iNFT شرکت Alethea AI نقشی اساسی ایفا می‌کند. این توکن برای مدیریت، ایجاد انگیزه و پاداش دادن به کاربران iNFT Protocol مورد استفاده قرار خواهد گرفت. اصطلاح iNFT هم مخفف عبارت intelligent Non-Fungible Token، به معنای توکن غیر مثلی هوشمند است و در واقع می‌توان آن را ترکیبی از فناوری‌های NFT و هوش منصوعی دانست.

برخی از کاربردهای اصلی توکن Artificial Liquid Intelligence عبارتند از:
ساخت و بروزرسانی توکن‌های غیر مثلی هوشمند از طریق پروتکل iNFT
ارتقا سطح هوش توکن‌های iNFT
شرکت در فرآیندهای حاکمیتی اکوسیستم iNFT

وب سایت کوین مارکت کپ (https://bit24.cash/blog/coinmarketcap/) در صفحه coinmarketcap.com/view/ai-big-data پروژه‌های هوش مصنوعی (AI) و کلان داده (Big Data) را در یک گروه قرار داده براحتی می توان از لیست مربوطه جهت تصمیم بر سرمایه گذاری در این حوزه بهره برد.

آنچه گفته شد تنها گوشه ای از کاربردها و پروژه های مربوط به حوزه هوش مصنوعی می باشد لیک آنچه مسلم است اینست که بازار توکن‌ های هوش مصنوعی هنوز در اولین مراحل شکل‌گیری خود قرار دارد و با چالش‌های متعددی مواجه شده که می‌توانند روی سرعت و میزان پذیرش آن تاثیر بگذارند.

در کنار موارد فوق که عموما پروژه هایی تخصصی در این حوزه محسوب می شوند و درک عملکرد دقیقشان کمی برای مخاطب عام سختست، بسیاری از پروژه های AI هم بعنوان رابطهای کاربری در طراحیها ، تبدیل نوشتار به تصویر و ایجاد آثار هنری فعالند.

کاربردهای اختصاصی تر هوش مصنوعی در حوزه های متعددی به یاری کاربران رسیده بطوریکه فی المثل در مسیر یادگیری زبان انگلیسی ، فرصتهای مختلفی در اختیار علاقمندان قرار گرفته است.

و یا حتی کاربردهای تخصصی تر برای گروه های خاص چون دانشجویان…

–

–

–

آیا با این توصیفات ، از اینکه شغلتان توسط AI تهدید شود ، نگران نشدید؟
واقعیت اینست که بجای نگرانی ، باید به دنبال یادگیری این حوزه باشید… تحقیقات IBM نشون می‌ده که ۴۰ درصد نیروی کار جهان در سه سال آینده باید به کارکردن با هوش مصنوعی عادت کنن بطوریکه ۸۷ درصد از مدیرانی که در این مطالعه حضور داشتن، انتظار دارن افرادی که از ChatGPT استفاده می‌کنن رو جایگزین افرادی کنن که از این ابزار استفاده نمی‌کنند!

هر چند معرفی پروژه های پیشین بمعنای توصیه ای برای سرمایه گذاری در آنها نیست ، قطعا مطالعه و رصد این بازار ، فرصتهای معاملاتی متعددی را در اختیار سرمایه گذاران و ایده های جدیدی را در اختیار developerها قرار خواهد داد.

در اینفوگرافیک زیر، متوجه سهم بالای آمریکای جنوبی شدید؟
به نظر شما علت این سرمایه گذاری هنگفت چیست؟

نظرات خود را راجب این پست حتما بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

جستجو برای:
دسته‌ها
  • مقالات
  • مقالات سایت
نوشته‌های تازه
  • هوش مصنوعی: پلی به دنیای خلاقیت و بی‌نهایت
  • دیفای: یک انقلاب در حوزه مالی، بانکداری با حداکثر شفافیت و امنیت
  • هوش مصنوعی
  • midjourney
  • روش های کسب درآمد از ارز دیجیتال

درباره ما

ما آماده ایم تا به صورت اصولی و آکادمیک، شما را در ورود به بازارهای مالی یاری کنیم.

تماس با ما
  • تیکت پشتیبانی
  • info@drhashemiacademy.com
  • support@drhashemiacademy.com

شبکه های اجتماعی

جهت اطمینان بیشتر ...

تمام حقوق مادی و معنوی محفوظ و متعلق به وبسایت آکادمی هاشمی می باشد.
ورود به سیستم ×
ورود با کد یکبارمصرف
ارسال مجدد کد یکبار مصرف(00:30)
آیا حساب کاربری ندارید؟
ثبت نام
ارسال مجدد کد یکبار مصرف (00:30)
برگشت به صفحه ورود به سایت

ورود

رمز عبور را فراموش کرده اید؟

هنوز عضو نشده اید؟ عضویت در سایت